Különös számról hívtak?

Csörög a telefon és valamilyen teljesen ismeretlen szám jelenik meg a kijelzőn, amit nem sikerül hova tenni?

Nem vagy egyedül, gyakrabban előfordul mint gondolnád.

Néha teljesen hétköznapi okai vannak a hívásnak, mint például ha valóban külföldről szeretne elérni valaki, akár egy távoli országban nyaraló ismerős az ottani hálózatot használva , vagy a szám előző tulajdonosainak lehettek külföldi ismeretségei, lehet szó üzleti célú megkeresésről, hívhat valaki valamilyen távoli szolgáltatón keresztül, ezek teljesen normális dolgok.

Viszont el kell ismerni, hogy a különös hívó számok esetén gyakran joggal adnak alapot gyanúra ezek a hívások. Különösen amikor a kicsöngést követően a hívást még azelőtt megszakítják, hogy arra reagálni lehetne és már csak a nem fogadott hívás látszik. A hívó talán abban bízhat, hogy  nagy számú hívás indítás után bizonyos százalékban visszahívják.

Amennyiben gyanús hívásokat kapsz arra kérünk írd meg a számot és a körülményeket, keletkezett-e bármi hátrányod, hátha sikerül körbejárni a hívó számot, esetleg másoknak segíthetünk ha rákeresnek ugyanarra a telefonszámra.

Frissítés: meglepetésként ért, hogy napról napra ennyi hozzászólás érkezik. Nem gondoltuk volna, hogy ennyi embert érintenek ezek a látszólag értelmetlen hívások. Azt gondoljuk fontosak ezek a hozzászólások, hisz amennyiben valaki rákeres a hívó számra és látja, hogy többeket hasonló, vagy megegyező számról váratlanul, gyanús körülmények között hívtak az mindenképp jelzés értékű a hívott fél számára.

Ahogy a hozzászólásokból és a statisztika elemzéséből is kiderül a legkeresettebb országhívók Csád, Kongói Demokratikus Köztársaság, Dél-Szudán és meglepő módon monacói előhívóval is többen jeleztek nem várt és rövid időn belül megszakított hívásokat.

Frissítés 2: miután közel kétezer hozzászólás érkezett, egyértelműen látszik, hogy  sokakat érint és nem elszigetelt esetekről van szó. A könnyebb áttekinthetőség és kereshetőség érdekében készítettünk egy komplett oldalat www.kihivott.info címen a különös számok nyilvántartására. Kérem tisztelt látogatóink, hogy ne itt hozzászólásban, hanem ezen az oldalon küldjék be a keresett, vagy már beazonosított számokat.

Az itteni hozzászólásokban korábban megjelölt számokat folyamatosan átemeljük az új telefonszám nyilvántartó és kereső oldalra.

Eddig 1,876 hozzászólás érkezett

 1. Ma hajnali 04:19-kor volt egy csörgetés erről a számról :

  +38761129515

  Szó szerint csak egy pillanat volt, mert a csengőhang el se indult.

 2. Ma többször is hívtak a +4930896770584 berlini telefonszámról. A nemzetközi tudakozónál nem találtak a számhoz kapcsolható adatot, információt.

 3. A mai napon + 3616777252 es hívószámról hívtak,nem vettem föl. Próbáltam az online tudakozón megkeresni,de azt írja,hogy a keresés nem hozott eredményt,vagy az előfizető adatai titkosak. Szeretném tudni ,hogy helyileg hová tartozik ?

 4. Engem ma 8.50-kor kerestek úgy, hogy még a telefonom be sem volt kapcsolva,
  a szám:3906684919.
  Egy másik furcsaság, csütörtök este két kimenő hívásom volt erről a számról, de Én nem hívtam senkit se a fenti számot, sem egyebet. Ez a szám hívott már mást is?

 5. Sziasztok!
  Ma délelőtt zsinórban hívtak viber-en az alábbi számokról:
  38531290065, 302108075169, 306988280576, 306980323895, 302106542061, 302731083467, 302310838194.
  Kinyomkodtam a hívásokat, de már jött is a következő, így kiléptem a mobilinternetből, de a viber híváslistában látszik, hogy utána is folytatták. Összesen ha jól számoltam 10x hívtak a fenti számokról.
  Biztos vagyok benne, hogy rosszindulatú hívások voltak. Másokat is hívtak már ezekről a számokról? Van információtok, hogy kik lehetnek mögötte?
  Köszönöm előre is a tájékoztatást: Gizella

 6. +1(269)359-3079 most hívtak erről a számról.

  A furcsa benne,hogy ugyan így jelezte ki a telefon a számot,ahogy itt leírtam.

 7. Engem ma és tegnap erről a számról próbáltak hívni. A szám Manchesteri +44 161 465 1870. Tud valaki erről a számról valamit.Természetesen nem lett felvéve!Zsak

  1. Engem is hivnak a legkülönbözőbb lengyel számokról..és ugyanigy párat csörög majd kinyomják..De engem már spanyol , angol és puerto ricoi számokról is hivtak..most már nagyon fura a dolog ugyhogy lecserélem a telefonszámom.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.